به گزارش خبرگزاری کرامت؛ حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی که روز ۱۵ آذر برگزار شد مهندسی فرهنگی را موجب روشن شدن تکالیف دستگاههای مختلف از جمله آموزش و پرورش، صداوسیما، آموزش عالی، مراکز مرتبط با جوانان و همچنین تشکلهای مردمی دانستند و افزودند: اگر اینگونه دستگاهها دچار غفلت از وظایف مهم خود شوند، جامعه ضرر فراوانی خواهد کرد.
گزارههای خبری: 1ـ در سالهای گذشته دستگاههای فرهنگی کشور دچار آسیبهای فراوانی شدهاند که اثرات این آسیبها بر وضعیت امروز برخی از ناهنجاریهای اجتماعی و فرهنگی را شاهد هستیم. رهبر معظم انقلاب از سال ۱۳۷۳ به بعد همواره تهاجم فرهنگی دشمن را هشدار دادند و حتی در سال 1380 در زمان دولت اصلاحات به نتیجه این بی وجهیها پرداخت و فرمودند: سالها پیش، من یک روز راجع به تهاجم فرهنگی صحبت کردم و گفتم دشمن از روزنههای فرهنگی به ما حمله میکند؛ اما متأسفانه عدهای این را نفهمیدند. بعضی صریح و بعضی هم در پرده گفتند فلانی به چه چیزی حمله میکند؟! کدام تهاجم، چه تهاجم؟! امروز بعد از گذشت چند سال، آدمهای دیرفهم کمکم میفهمند که تهاجم فرهنگی یعنی چه! موج حملات فرهنگی دشمن که ایمان جوانان را هدف قرار داده، حالا به چشمشان میآید و ابراز نگرانی میکنند». از آن سالها حدود سه دهه میگذرد اما هرچه میگذرد متوجه میشویم که چقدر دیر شده است و کاش از همان موقع مسئولان نتیجه کم توجهی به این دوراندیشیها را میدانستند.
2ـ در این سالها در برنامههایی از سر غفت یا شاید برنامهریزی شده صدمات جدی به ساحت مدارس و دانشآموزان وارد شد. از یکسو دانشگاههای تربیت معلم و فرهنگیان از چرخه مأموریتی وزارت آموزش و پرورش حذف کردند و سپس نیروهای حزبی و اعضای تشکلهای سیاسی غیر معتقد به امور آموزشی، پرورشی و مبانی نظام جمهوری اسلامی را بدون طی دورههای آموزشی وارد مدارس کردند و در حالی که از قبل معاونت پرورشی را با شیوهای مشکوک حذف کرده بودند قتل عام فرهنگی دانشآموزان را کلید زدند و اکنون نتایج این غفلتها یا خیانتها به وضوح قابل مشاهده است. شورایعالی انقلاب فرهنگی در تمام این سالها میتوانست مقابل این روند بایستد اما نخواست و نتوانست این روند استحاله فرهنگی و اجتماعی را کنترل کند.
3ـ سند اسلامی شدن دانشگاهها از سال ۱۳۸۹ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است اما در طول یک دهه گذشته هیچگاه وزرای علوم برای اجرای این سند مهم مورد سؤال و بازخواست قرار نگرفتند و وضعیت محتوا، ساختار، سازمان، اساتید و منابع بر روی پاشنه سابق چرخید و وضع امروز دانشگاهها از این غفلت نیز متأثر است.
نکات راهبردی: این غفلتها بسیار بیش از آن است که ذکر شد. اکنون رهبر معظم انقلاب برای از بین آسیبهای فرمان بازسازی انقلابی فرهنگ جامعه را برای این شورا مطرح کرده است که با رصد و شناخت دقیق ضعفها در عرصههای مختلف، راهحلهای عالمانه، تقویت تأثیرگذاری شورا در مسائل فرهنگی کشور و همچنین بروز اعضای شورا در پیشبرد مسائل فرهنگی فراهم میشود.
(فرهاد مهدوی)
« خبرگزاری کرامت، راوی حقیقت »
در عصر فریب، در روزگاری که با جنگ روایتها توسط امپراطوریهای رسانه ای رو به رو شده ایم در زمانی که حقیقت را به گردباد میسپارند تا دیده نشود و در دنیایی که خاموشی را برای تاریکی میخواهند ما شمعی برافروخته ایم تا سر آغاز روشنایی گردیم، صدای بینوایان شدهایم تا روایت کنیم حقیقت را...
دفتر مرکزی خبرگزاری در محل ساختمان مرکز اطلاع رسانه و رسانه های نوین مجمع جهانی کرامت است.
تمامی فعالیتهای «خبرگزاری کرامت» در مسیر آگاهی بخشی و برای تعالی بینش است، این خبرگزاری زیر مجموعهای از مرکز اطلاعرسانی و رسانه های نوین «مجمع جهانی کرامت» بوده و فعالیت های آن با هماهنگی آن نهاد معظم صورت میگیرد. ضمنا بروندادها و محصولات متنوع رسانه ای این مجموعه حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه بوده و فعالیت های آن متاثر از تشکیلات مومنانه مجمع جهانی کرامت و تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.