نشست بررسی گردشگری دریایی با محوریت استفاده از سواحل و جزایر ایرانی برگزار شد و معاونان نهادهای مربوطه گفتند مردم محلی گزینه مناسبی برای حفاظت در کنار استفاده از ظرفیت ها هستند.
به گزارش خبرگزاری کرامت، محمد قاسمی مدیر کل سابق دفتر توسعه گردشگری داخلی وزرات میراث فرهنگی گفت: از آنجا که گردشگری دریایی حوزهها و بخشها و نهادهای متعددی را در خود درگیر میکند؛ توسعه آن نیازمند عزم ملی بین دستگاهی است. ایجاد پنجرههای واحد برای صدور مجوزهای مربوطه نیز میتواند یکی از راهکارهایی باشد که حداقل از نظر جذب متقاضی یا سرمایه گذار کمک میکند.
وی ادامه داد: ترویج الگوهایی مثل کمیتههای ملی طبیعتگردی یا ستاد هماهنگی خدمات سفر و یا شورای عالی میراث فرهنگی ذیل این ساختارها یا نهادهای ملی ایجاد هماهنگی میکند و جذب سرمایه گذار و صدور مجوزهای مربوطه را تسهیل میکند اما از بعد اجرای پروژههای گردشگری به نظر میرسد دخیل کردن بخش خصوصی عاملی است که نادیده گرفته میشود اما باید قبول کرد گردشگری را بخش خصوصی و جامعه محلی اداره میکند و دولت نهاد تسهیل گر و هماهنگ کننده است. دولت باید شرایطی را فراهم کند که تسهیل گری در صدور مجوزهای مربوطه یا حتی اعطای وامها، یارانهها و… انجام شود.
قاسمی گفت: یکی از مهمترین مسائل در حوزه گردشگری دریایی آموزش و فرهنگ سازی است. به خصوص راهنمایان گردشگری. یعنی راهنمایان به عنوان اجزای اصلی زنجیره گردشگری در اینکه خدمات خوبی ارائه شود و اینکه گردشگر مجاب شود پیامدهای منفی زیست محیطی را به حداقل برسانند بسیار تأثیر گذار هستند. گردشگری باید به محیط زیست کمترین آسیب را وارد کند و به جامعه میزبان منفعت برساند.
پس باید راهنمایان در این زمینه توجیه شوند به همین دلیل برای آنها دورههای آموزشی و تکمیلی حوزه گردشگری دریایی تدوین شده که در حال ابلاغ است. در گردشگری دریایی هم تضمین امنیت مهم است و هم تضمین کیفیت خدمات. باید استانداردهای لازم برای تأمین امنیت گردشگری دریایی توسط سازمان دریانوردی فراهم شود. وزارت میراث فرهنگی نیز استانداردهای لازم را برای تضمین کیفیت خوب خدمات گردشگری و سازمان محیط زیست نیز باید پیامدهای مثبت گردشگری دریایی را تضمین کند.
وی پیشنهاد کرد: گردشگری دریایی به تدوین سند بخشی ملی نیاز دارد. این سند ملی میتواند پیوست فرهنگی و زیست محیطی داشته باشد. بعد از اینکه سند تدوین میشود تصویب و اعلام خواهد شد. بعد از آن ضمانت اجرایی پیدا میکند من پیشنهاد میکنم که سند گردشگری دریایی با محوریت وزارت میراث فرهنگی و نهادهای مربوطه تدوین شود.
برای توسعه گردشگری دریایی باید ظرفیت هر منطقه را برآورد کنیم
داوود میرشکار مدیر کل حفاظت از زیست بومها و سواحل دریایی سازمان محیط زیست نیز در این باره گفت: راهکارهایی که به ذهن ما میرسد برای اینکه بتوانیم توریسم دریایی را راه اندازی کنیم این است که ظرفیت هر منطقهای را برآورد کنیم تا به اندازه آن ظرفیت بتوان از سواحل استفاده کرد.
رعایت استانداردها نکته دیگری است که باید به آن توجه شود چه رعایت استاندارد ساخت و سازهایی که انجام میشود چه رعایت استاندارد بازدید گردشگران از آن محیط و چه رعایت استاندارد ورود آلودگیها به محیط. چون آلودگیها به یک منطقه گردشگری تنها آلودگی بصری نیست بلکه ما آلودگیهای صوتی داریم که باید کنترل شوند یکی دیگر از آلودگیهایی که باید به آن توجه کرد آلودگی نوری است آلودگی نوری موجب میشود به عنوان مثال زیستگاه تخم گذاری لاک پشتهای دریایی به خطر بیفتد. باید برای هر منطقه گردشگری، ارزیابی فعالیتها انجام گیرد. باید این موضوع مدیریت و ارزیابی شود تا بتوانیم توسعه پایدار گردشگری را داشته باشیم.
« خبرگزاری کرامت، راوی حقیقت »
در عصر فریب، در روزگاری که با جنگ روایتها توسط امپراطوریهای رسانه ای رو به رو شده ایم در زمانی که حقیقت را به گردباد میسپارند تا دیده نشود و در دنیایی که خاموشی را برای تاریکی میخواهند ما شمعی برافروخته ایم تا سر آغاز روشنایی گردیم، صدای بینوایان شدهایم تا روایت کنیم حقیقت را...
دفتر مرکزی خبرگزاری در محل ساختمان مرکز اطلاع رسانه و رسانه های نوین مجمع جهانی کرامت است.
تمامی فعالیتهای «خبرگزاری کرامت» در مسیر آگاهی بخشی و برای تعالی بینش است، این خبرگزاری زیر مجموعهای از مرکز اطلاعرسانی و رسانه های نوین «مجمع جهانی کرامت» بوده و فعالیت های آن با هماهنگی آن نهاد معظم صورت میگیرد. ضمنا بروندادها و محصولات متنوع رسانه ای این مجموعه حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه بوده و فعالیت های آن متاثر از تشکیلات مومنانه مجمع جهانی کرامت و تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.