menusearch
keramanews.ir

آیا وجود آتش‌نشان زن در مشهد ضرورت دارد؟

جستجو
چهارشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۴ | ۱۰:۰۱:۳۱
۱۴۰۰/۹/۲۳ سه شنبه
(3)
(0)
آیا وجود آتش‌نشان زن در مشهد ضرورت دارد؟
آیا وجود آتش‌نشان زن در مشهد ضرورت دارد؟

 

مشهدمقدس به‌عنوان دومین کلانشهر جمهوری اسلامی ایران با جمعیتی قریب سه میلیون نفر و حضور سالانه بیش از ۱۵ میلیون زائر داخلی و 2 میلیون گردشگر خارجی، شهری دارای شرایط خاص و خدمات خاص است که باید در حوزه اقدامات خدماتی ومدیریت شهری نیز در تراز یک کلانشهر بین المللی باشد.

محسن

زمانی که درباره ظرفیت‌های نهفته در حوزه اقتصادی با وجود ۵۱% تخت های اقامتی کشور در مشهد صحبت می‌کنیم، باید به فکر اقدامات خدماتی پیشگیرانه و امدادی در خور این پتانسیل ها هم باشیم.
یکی از این خدمات مرتبط است با حوزه وظایف سازمان ایمنی و آتش نشانی شهرداری ها؛ یقیناً شهرداری مشهد در این زمینه باید حساسیت بیشتری را نسبت به دیگر شهرهای کشور داشته باشد چراکه قدرت مانور خدمات در شهر مشهد می‌تواند در جایگاه یک دستگاه دیپلماسی فعال برای به نمایش کشیدن قدرت و امکانات و خدمات کشور ایران در عرصه بین المللی باشد!
همانگونه که تجهیزات امدادی و ایمنی باید متناسب با ساختمانهای مرتفع و دریاچههای مصنوعی و استخرهای بزرگ مقیاس درسطح مشهد باشد، استفاده از ظرفیت‌های نیروی انسانی مناسب هم در همه زمینهها امری اجتناب ناپذیر است.

شهر مشهد با دارا بودن همین هتلها و البته مراکز تخصصی و عمومی که حضور اختصاصی خانم ها را به همراه دارد، مانند مجموعه های آبی،استخر ها و پارک های بانوان که لزوما خانم ها با ازادی های ببشتری در این مکان ها حضور دارند تا آرایشگاه های زنانه و حتی منازل شخصی و .... که اگر دچار هرگونه سانحی شود و خانمی نیاز به نجات داشته باشد، آیا حضور آقا برای نجات قابل قبول و ممکن است؟ یا می‌توان این امور را به بانوان سپرد، کما اینکه در حوزه اورژانس و پزشکی این امر پذیرفته شده ودر حال انجام است.
در راستای همین نیازها سالهای گذشته شهرداری کرج و تهران واحد زنان آتش نشان را فعال نموده اند، که البته در کشورهای غربی و امریکایی از بعد از آتش سوزی بزرگ لندن این مسئله مورد توجه قرار گرفته است.
این موضوع در شورای شهر مشهد در دوره پنجم رقم خورد. این شورا در سال ۱۳۹۸ قانون بکارگیری آتش نشانان خانم را به شماره مصوبه 5/98/2258/ش تصویب نمود و مراحل قانونی و تایید فرمانداری را هم طی نمود.

حال سوال مهم اینجاست که چرا امروز واحد زنان آتش نشان در حال حذف شدن از آتش نشانی مشهد است؟

آیا حفظ کرامت زنان و خانواده جز این است که حریم خصوصی زنان مانند استخرها و مجموعه های آبی و پارکی برای آنها امن باشد و حتی در زمان حادثه هم امنیت روانی و ... برقرار باشد؟!

یقینا خدمت زنان آتش نشان امری حیاتی است، و مشهد حتی از دیگر شهرهای کشور بیشتر نیاز به این امر دارد که از شورای ششم انتظار است ادامه دهنده راه گذشته باشد نه آنکه اقدامات گذشته را تعطیل کند!

محسن قدیمی باقرآباد
کارشناس مسائل شهری

موسسه خدمات انفورماتیک کرامنت