با وجود این که زنجبیل یک ماده غذایی مقوی است و هم به عنوان طعمدهنده و هم دارو مورد استفاده قرار میگیرد، اما محققان هشدار دادهاند که برخی افراد باید در مصرف آن احتیاط کنند.
به گزارش خبرگزاری کرامت، زنجبیل گیاهی بومی آسیاست. ادویه زنجبیل از ریشههای گیاه تهیه میشود که هم به عنوان طعمدهنده و هم به عنوان دارو کاربرد دارد. زنجبیل حاوی مواد شیمیایی است که تهوع و تورم را کاهش میدهد.
همین زنجبیل در دوران همهگیری کرونا به عنوان ماده غذایی مفید برای پیشگیری از ابتلا به کرونا معرفی شده و به ویژه در ماههای نخست شیوع این ویروس، گرایش به مصرف آن بسیار زیاد شده بود. محققان اعلام کردهاند که زنجبیل با تقویت سیستم ایمنی بدن از ابتلا به کرونا جلوگیری میکند.
اما با تمام خواصی که زنجبیل دارد، به نظر میرسد این مواد شیمیایی در معده و رودهها فعالیت خود را انجام میدهند اما این مواد ممکن است به سیستم عصبی و مغز هم در کنترل تهوع کمک کند. معمولا افراد از این ماده غذایی برای بهبود حالت تهوع و استفراغ مورد استفاده میکنند.
همچنین این ماده برای گرفتگیهای قاعدگی، پوکی استخوان، دیابت، سردردهای میگرنی و دیگر مشکلات دیگر هم قابلیت درمان دارد اما بسیاری از آنها به لحاظ علمی هنوز ثابت نشده اما آنچه مسلم است این که در دوران همهگیری کرونا بسیار به مصرف زنجبیل توصیه شده، بیخبر از این که این ماده میتواند سلامت عدهای را هم به خطر بیندازد و محدودیتهایی در مصرف آن وجود دارد و مصرف آن در همه افراد توصیه نمیشود.
لاغرها نخورند
زنجبیل به عنوان یکی از راهحلهای ریشهای برای کاهش وزن شناخته میشود. این ماده غذایی با تنظیم آنزیمهای گوارشی در معده و کاهش اشتها منجر به کاهش وزن میشود. اما برای افراد لاغر میتواند عواقبی به دنبال داشته باشد.
این افراد به خودی خود شاخص نمایه توده بدنی پایینی دارند با مصرف زنجبیل ممکن است دچار کاهش اشتها، ریزش مو و کمبود ویتامین در بدن مواجه شوند. زنان لاغری که زنجبیل بخورند ممکن است دچار بینظمیهای قاعدگی شوند. بنابراین این گروه از افراد بهتر است زنجبیل را از رژیم غذایی حذف کنند.
ابتلا به اختلالات خونی
هموفیلی نوعی بیماری نادر است که در آن خون قادر به لخته شدن نیست. اگرچه لختههای خونی ممکن است در بعضی موقعیتها خطرناک باشد، اما این لختهها نیز برای بدن اهمیت بالایی دارند. کاهش توانایی بدن در لخته شدن خون منجر به خونریزی شدید به دنبال بریدن بخشی از پوست یا آسیب وارده میشود.
جایی که زنجبیل به افراد برای بهبود گردش خون توصیه میشود، در مبتلایان به هموفیلی میتواند به دلیل افزایش گردش خون در بدن منجر به خونریزیهای شدید شود که ممکن است جان آنها را به خطر بیندازد.
خانمهای باردار
زنجبیل به ویژه در هفتههای ابتدایی بارداری میتواند ضعف و حالت تهوع این دوران را کاهش دهد، اما مصرف آن در سه ماهه سوم بارداری به شدت منع شده است. مصرف این ماده غذایی در این دوره میتواند انقباضات رحمی را تشدید کرده و باعث زایمان زودرس شود.
افرادی که از داروهای دیابت و فشار خون بالا استفاده میکنند
برای افرادی که از داروهای دیابت و فشار خون بالا استفاده میکنند، زنجبیل یک خطر محسوب میشود. داروهایی مانند مسدودکنندههای بتا، ضدانعقادها و انسولین در ترکیب با زنجبیل بسیار خطرناک و مضر میشوند. این ماده غذایی به رقیق شدن خون و کاهش فشار خون کمک میکند که هر دو با این داروها تداخل ایجاد میکنند و میتواند برای بیماران خطرناک باشد.
اگر با وجود مواردی که گفته شد، همچنان به دنبال طعمی مشابه زنجبیل هستید، توصیه میکنیم به جای مصرف این ماده غذایی از مواد مشابهی چون پاپریکای قرمز، فلفل هندی و فلفل شیرین استفاده کنید.
« خبرگزاری کرامت، راوی حقیقت »
در عصر فریب، در روزگاری که با جنگ روایتها توسط امپراطوریهای رسانه ای رو به رو شده ایم در زمانی که حقیقت را به گردباد میسپارند تا دیده نشود و در دنیایی که خاموشی را برای تاریکی میخواهند ما شمعی برافروخته ایم تا سر آغاز روشنایی گردیم، صدای بینوایان شدهایم تا روایت کنیم حقیقت را...
دفتر مرکزی خبرگزاری در محل ساختمان مرکز اطلاع رسانه و رسانه های نوین مجمع جهانی کرامت است.
تمامی فعالیتهای «خبرگزاری کرامت» در مسیر آگاهی بخشی و برای تعالی بینش است، این خبرگزاری زیر مجموعهای از مرکز اطلاعرسانی و رسانه های نوین «مجمع جهانی کرامت» بوده و فعالیت های آن با هماهنگی آن نهاد معظم صورت میگیرد. ضمنا بروندادها و محصولات متنوع رسانه ای این مجموعه حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه بوده و فعالیت های آن متاثر از تشکیلات مومنانه مجمع جهانی کرامت و تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.