به گزارش کرامت، حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور در حاشیه جلسه فوقالعاده هیات دولت، به مناسبت روز جهانی افراد دارای معلولیت با جمعی از منتخبان و نخبگان معلول کشور در حوزههای مختلف علمی و ورزشی و همچنین نمایندگان تشکلها و انجمنهای معلولان دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار ابتدا ۵ نفر از معلولان به نمایندگی از سایر معلولان مشکلات و درخواستهای خود را به ویژه در حوزه اشتغال، بیمه و مشارکتهای اجتماعی با رئیس جمهور مطرح کردند.
در ادامه حجتالاسلام رئیسی با تبریک این روز گفت: فلسفه آفرینش و خلقت این است که یکی با داشتن و دیگری با نداشتن و یکی با سلامت و دیگری با معلولیت امتحان میشود و چنین نیست که همه انسانها از همه چیز برخوردار باشند.
رئیسی خاطرنشان کرد: شما مبتلا به یک معلولیت جسمی هستید و ما هم وظیفه داریم مشکلات شما را برطرف کنیم و هر دو با توجه به این موارد، مورد امتحان و آزمون الهی قرار میگیریم لذا از این جهت بین ما تفاوتی وجود ندارد.
رئیس جمهور گفت: اگرچه بسیاری از معلولین از لحاظ جسمی دچار مشکل هستند اما دلهای روشنی دارند و شاخص رشد انسان چشم سر نیست بلکه چشم و روشنی دل است.
حجتالاسلام رئیسی تصریح کرد: معتقدم یکی از اموری که انسان را رشد و تعالی میدهد خدمت به پدر و مادر و کسانی است که به هر دلیلی ناتوانی جسمی دارند.
رئیس جمهور اظهار داشت: معلولیت نمیتواند جلوی رشد و تعالی انسان را بگیرد همچنانکه بسیاری از معلولین کشورمان در عرصههای مختلف از جمله علمی، فرهنگی و ورزشی تعالی و پیشرفت خوبی داشتند.
رئیسی در ادامه با اشاره به قانون مربوط به اشتغال معلولین خطاب به مسئولین حاضر در جلسه گفت: باید پیگیری کنید تا به هر میزانی که قانون برای استخدام معلولین الزام کرده، اجرایی شود.
رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت تهیه وسایل آموزشی برای نابینایان و نیز تهیه لوازم توانبخشی برای معلولین خاطرنشان کرد: لوازم توانبخشی از جمله ویلچر و عصای مناسب باید برای معلولین تهیه شود و بهتر است که مسئولین مربوطه پیگیری کنند تا اینگونه لوازم در داخل کشور تولید شود.
حجتالاسلام رئیسی همچنین بر اجرای قانون در زمینه استفاده معلولین از وسایل حمل و نقل (قطار و هواپیما) که به صورت تخفیف در نظر گرفته شده است، تاکید کرد و خواستار فعال شدن صندوق حمایت از فرصتهای شغلی معلولین شد.
رئیس جمهور مناسبسازی اماکن شهری و اداری را برای تردد آسان معلولین ضروری دانست و گفت: باید مسئولین شهری اینگونه موارد را مورد توجه جدی خود قرار بدهند.
رئیسی تاکید کرد: اراده دولت بر این است که معلولین بیش از رنج معلولیت، سختی و رنج بیشتری نداشته باشند.
حجتالاسلام رئیسی گفت: در جمع معلولین چهرههای شاخص و فرهیختهای وجود دارد که میتوانند به دولت کمک کنند و از مسئولین میخواهم که از ظرفیت آنان استفاده کنند.
اجرای قانون جامع حمایت از افراد دارای معلولیت، تسهیل ایاب و ذهاب معلولین، مناسب سازی فضای شهری برای تردد معلولین، بیمه درمانی و تکمیلی، توجه به توانمندسازی معلولین و اشتغال مخصوص معلولین از جمله موضوعاتی بود که از طرف معلولین مطرح شد.توییت معاون زنان و خانواده رییس جمهور به مناسبت روز معلولین
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با اشاره به روز جهانی معلولان و با بیان اینکه بسیاری از معلولان نه توانیاب، بلکه توان بخشاند، گفت: معلولیت نوع دیگری از وجود است که با عزم و اراده و تبلور توانمندیهای خاص، موجب الهامبخشی و توانافزایی در سایرین میشود و زنان معلول در این بخش خوش درخشیدند.
انسیه خزعلی در حساب توییتری خود با اشاره به روز جهانی معلولان نوشت: بسیاری از معلولان نه توانیاب، بلکه توان بخشاند.
وی ادامه داد: معلولیت نوع دیگری از وجود است که با عزم و اراده و تبلور توانمندیهای خاص، موجب الهام بخشی و توان افزایی در سایرین میشود و زنان معلول در این بخش خوش درخشیدند.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری همچنین نوشته است: نگذاریم این تفاوت برایشان تهدید به شمار آید.
*علت انزوای معلولین
سعید فانی، رئیس جامعه معلولین استان فارس، نیز به مناسبت این روز با بیان اینکه معلولین همواره با مشکل نبود حمایت کافی و مستمر به لحاظ مادی و معنوی، مواجه بودهاند، گفت: امیدهای حمایت برای بهبود شرایط زیست معلولان، تنها در حد وعدهها باقیمانده و بخش اعظمی از نیازهای اعضای این جامعه مرتفع نشده است.
وی افزود: مشکلات معلولین مشهود بوده و هر سال هم مطرح میشود اما تا کنون کسی به آنها اهمیت نداده است.
فانی گفت: در حالیکه اکثر قریب به اتفاق معلولین از نظر مادی زیر خط فقر هستند، علاوه بر هزینههای معیشتی، باید هزینههای درمانی مستمری را متحمل شوند و این شرایط لزوم حمایت از آنان را ایجاب میکند.
رئیس جامعه معلولین فارس عنوان کرد: مقدار مستمری مشخص شده برای افراد معلول کفاف گوشه ای از هزینه های آنها را هم نمیدهد و نیازمند اعتبار بیشتری از سوی دولت هستیم.
وی همچنین گفت: متاسفانه فرهنگ تعامل جامعه با معلولین به درستی تبیین نشده و مردم با نا آگاهی از توانایی های علمی، فرهنگی و ورزشی معلولین در عرصه های مختلف نگرش منفی نسبت به این افراد دارند که باعث میشود، این قشر از جامعه از مردم فاصله گرفته و نا امید و منزوی شوند.
رئیس جامعه معلولین استان فارس از مسئولین درخواست کرد که برای فرهنگ سازی پذیرش معلولین در جامعه گام بردارند تا معضل دوری گزینی معلولین حل شود.
فانی افزود: متاسفانه در دوران کرونا تعاملات اجتماعی معلولین به دلیل شرایط ضعیف فیزیکی آنها در برابر ویروس باعث شد تا آنها به مقدار بسیار زیادی افسرده شوند.
*بیکاری مشکل اصل معلولین
همچنین به گفته علیرضا احمدی پور، معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان کرمان، بیکاری فراوان معلولان با وجود تحصیلات دانشگاهی بسیاری از آنان از جمله مشکلات معلولان است.
وی عدم دسترس پذیری و مناسب سازی محیط شهری و اماکن عمومی، عدم کفایت بودجه های مربوط به حمایت از معلولان، عدم کفایت وسایل کمک توانبخشی مورد نیاز، عدم اجرای صحیح و کامل قانون جامع حمایت از افراد دارای معلولیت توسط دستگاههای اجرایی و متولیان مربوطه و بیکاری فراوان معلولان با وجود تحصیلات دانشگاهی بسیاری از آنان را ازجمله مشکلات معلولان برشمرد.
وی افزود: پرداخت وامهای اشتغالزایی، پرداخت حق بیمه به کار فرمایانی که معلول استخدام میکنند، پیگیری اجرای مناسب سازی محیط زندگی(منزل و خودرو)، معرفی جهت دریافت پلاک ویژه معلولان، پرداخت شهریه به دانشجویان معلول، کمک به ایاب و ذهاب آنها از دیگر خدمات بهزیستی است.
وزیرکار: پیگیر حقوق معلولین هستم
حجت الله عبدالملکی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز روز گذشته در نشستی که با جمعی از فعالان و نخبگان دارای معلولیت کشور داشت گفت: من به عنوان نماینده و کارگزار جامعه معلولان در جریان تصویب بودجه سال ۱۴۰۱ تمام قد دفاع خواهم کرد.
عبدالملکی ادامه داد: قانون حمایت از حقوق معلولان اگر به طول کامل اجرا شود، باز هم تکلیف ما نسبت به این جامعه شریف برطرف نمیشود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به قانون حمایت از حقوق معلولان، گفت: گزارش میزان تحقق اجرای این قانون توسط سازمان بهزیستی کشور تا پایان آذر امسال منتشر میشود.
وی تاکید کرد: طرح مناسب سازی ویژه جامعه معلولان توسط همه دستگاه های اجرایی باید به صورت جدی تسریع و اجرایی شود.
عبدالملکی بیان کرد: در دولت سیزدهم، با روحیه جهادی قطعا وضعیت جامعه معلولان بهبود مییاید.
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه، شما به عنوان نمایندگان جامعه معلولان بر مشکلات و مصائب این قشر اشراف کامل دارید تاکید کرد: مطالبه گر باشید و در خصوص رفع معضلات جامعه معلولان برنامه طراحی و ارائه کنید.
عبدالملکی تاکید کرد: اجرای قانون ۳ درصد سهمیه استخدامی جامعه معلولان در دولت سیزدهم،به شکل ویژه دنبال میشود.
توجه به توانمندی های شکفت آور معلولین
محمد شجاع؛ مدیر کل بهزیستی خراسان شمالی نیز در این مورد گفت: معلولیت از دو جنبه قابل بررسی است؛ در بخش جسمی و جامعه؛ معلولیت مسئله خوبی نیست و باید تلاش کنیم که در جامعه معلول کم باشد.
وی افزود: تلاش ما باید در راستای کاهش تعداد افراد معلول باشد و در این خصوص باید اقدامات پیشگیرانه و آموزش دهی در حوزه غربالگریها و زایمان صورت گیرد.
مدیر کل بهزیستی خراسان شمالی در خصوص بعد دیگر جامعه معلولیت، تصریح کرد: برخی اوقات معلولین توانمندیهایی را به ما نشان میدهند که بسیار شگفت آور است و جامعه سالم متعجب خواهد شد.
شجاع در رابطه با حمایت از قشر معلول جامعه در همه حوزهها، اظهار کرد: وظیفه همه ما است تلاش کنیم تا این قشر از جامعه از امکانات و موقعیت اجتماعی خوبی در جامعه برخوردار باشند و برای احقاق این امر نیاز به همکاری تمام ادارات، ارگانها و جامعه داریم.
وی با اشاره به اینکه عملاً بیش از یک و نیم درصد جهان را معلولین تشکیل میدهند، افزود: معلولین جزئی از جامعه ما هستند پس باید در جهتی حرکت کنیم که آنها نیز به آرامش برسند و زندگی خوبی را داشته باشند.