menusearch
keramanews.ir

طرح انتقال آب دریای عمان به سیستان در اولویت بررسی مجلس قرار گرفت

جستجو
چهارشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۴ | ۱۰:۰۰:۳۷
۱۴۰۰/۱۰/۵ يكشنبه
(0)
(0)
طرح انتقال آب دریای عمان به سیستان در اولویت بررسی مجلس قرار گرفت
طرح انتقال آب دریای عمان به سیستان در اولویت بررسی مجلس قرار گرفت

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی اولویت دار طرح انتقال آب دریای عمان به سیستان و بلوچستان موافقت کردند.

عمان

به گزارش خبرگزاری کرامت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۵ دی ماه) با ۱۸۲ رأی موافق، ۲۱ رأی مخالف و ۱۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۸ نماینده حاضر در صحن، با بررسی اولویت دار طرح کمیسیون عمران در خصوص انتقال آب دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان موافقت کردند.

حبیب الله دهمرده به عنوان نماینده متقاضی بررسی اولویت‌دار این طرح، گفت: برای تامین آب منطقه شرق کشور، راهی جز انتقال آب از دریای عمان وجود ندارد.

نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ما شاهدیم که سایر کشورها از آب دریای عمان استفاده می‌کنند، اما ما هیچ بهره‌ای از آن نمی‌بریم و باید برای آبرسانی به شرق کشور چاره‌ای اندیشیده شود.

آیا یکی از آرزوهای مردم شرق کشور محقق می‌شود؟

طرح انتقال آب دریای عمان به سه استان شرقی کشور(سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان شمالی) از آرزوهای دیرینه مردم است.

دهه‌های اخیر چالش‌های متعددی در زمینه تامین منابع آبی به ویژه در شرق کشور به وجود آمده و از طرفی مساله آب و منابع آبی چنان مهم و راهبردی شده که توجه به این مهم را در سراسر کشور دوچندان کرده است.

هرچند حال و روز منابع آبی به دلیل کاهش نزولات آسمانی و برداشت‌های بی رویه در اغلب نقاط جمعیتی کشور خوب نیست اما بحران در شرق کشور با توجه به وضعیت جغرافیایی و اقلیمی به مراتب شدیدتر است.

علاوه بر این بر اثر کاهش نفوذپذیری خاک و از بین رفتن پوشش گیاهی، بارندگی‌ها منجر به جاری شدن روان آب و سیلاب در استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی و سیستان و بلوچستان می‌شود و به جای مهار و هدایت آب‌های سطحی، باید به جبران خسارات ناشی از آبگرفتگی و سیل پرداخت.

بسیاری از روستاهای این استان‌ها از نعمت شبکه آب سالم و بهداشتی بی‌بهره‌اند و کمبود آب بخش‌های مختلف کشاورزی، صنعت و شرب را تحت تاثیر قرار داده تا جایی که پیش بینی‌های صورت گرفته درخصوص سطح مصرف و منابع موجود در این منطقه حکایت از کمبود ۸۵۶ میلیون مترمکعب آب در این سه استان دارد.

موسسه خدمات انفورماتیک کرامنت