معاون گردشگری گفت: ورود گردشگر خارجی به استثناء ۱۲ کشور فقط از مرز هوایی امکانپذیر شده و مرزهای زمینی و دریایی همچنان به روی گردشگران بسته است.
به گزارش خبرگزاری کرامت، وزارت کشور در دستورالعملی که پیرو مصوبه ستاد ملی کرونا از شنبه چهارم دی ماه ۱۴۰۰ به اجرا گذاشته است، ورود مستقیم و غیرمستقیم مسافر از هشت کشور آفریقایی از جمله بوتسوانا، نامیبیا، اسواتینی، لسوتو، زیمبابوه، مالاوی و آفریقای جنوبی و چهار کشور اروپایی انگلیس، فرانسه، نروژ و دانمارک را به مدت ۱۵ روز ممنوع کرد.
در بند سوم این دستورالعمل، ورود اتباع خارجی (غیر از ۱۲ کشور نامبرده) که دارنده پروانه اقامت معتبر جمهوری اسلامی، روادید تحصیلی، روادید ورود (شامل بازرگانان و تجار)، روادید با حق کار، روادید درمانی (گردشگری سلامت)، روادید سرمایهگذاری و دارندگان مُهر خروج و مراجعت از پلیس مهاجرت و گذرنامه هستند، از طریق مرزهای زمینی، هوایی و دریایی از روز شنبه چهارم دیماه ۱۴۰۰ مجاز اعلام شد، اما توقف دوباره صدور ویزای گردشگری و ممنوعیت ورود گردشگران خارجی به کشور براساس این مصوبه، با واکنشهای اعتراضی مواجه شد.
در نتیجه این اعتراضها و رایزنی ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با ستاد ملی مدیریت کرونا و وزارت کشور، این مصوبه و دستورالعمل مربوط به آن اصلاح شد و معاون گردشگری نیز از برداشته شدنِ ممنوعیت ورود گردشگران خارجی صرفا از "مرزهای هوایی" مطابق با رأی جلسه شنبه چهارم دیماه ستاد ملی کرونا خبر داد و تاکید کرد: ممنوعیت ورود مستقیم و غیرمستقیم از ۱۲ کشور مصرح در بندهای اول و دوم دستورالعمل وزارت کشور و مصوبه ستاد ملی کرونا، به مدت ۱۵ روز همچنان برقرار است.
بسته شدن مرزهای زمینی
علیاصغر شالبافیان همچنین گفته است: مرزهای زمینی و دریایی طبق مصوبه ستاد ملی مدیریت کرونا به مدت ۱۵ روز به روی گردشگران بسته است.
دستورالعمل وزارت کشور ابلاغی ۳۰ آذرماه، خروج اتباع خارجی حاضر در کشور از مرزهای زمینی را نیز بدون مانع اعلام کرده است.
اتباع و مسافران مجاز به ورود نیز باید گواهی دو دُز واکسن کووید و گواهی منفی تست PCR را در فاصله ۴۸ تا ۷۲ ساعت مانده به ورود، ارائه دهند. از مسافران در مبادی ورودی مرزهای هوایی با دریافت هزینه، دوباره تست PCR گرفته میشود. افرادی که نتیجه تست آنها مثبت شود باید قرنطینه خانگی شوند و شبکههای بهداشت شهری مسؤول نظارت بر مقررات قرنطینه خواهند بود.
همچنین، بنا بر اعلام گمرک مطابق این مصوبه، مرزهای زمینی به مدت ۱۵ روز به روی کشورهای همسایه بسته شده است.
این مقررات برای جلوگیری از شیوع بیشتر «اُمیکرون» در ایران تعیین شده و طبق مصوبه ستاد ملی کرونا به مدت ۱۵ روز اجرا میشود.
سفر به ترکیه ممنوع شد
جواد هدایتی،مدیرکل ترانزیت و حملونقل بینالمللی سازمان راهداری و حملونقل جادهای نیز در این باره اظهار کرد: بر اساس آخرین پروتکلهای ابلاغ شده از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا و کمیته امنیتی و اجتماعی این ستاد، با توجه به نگرانی به وجود آمده درباره شناسایی سویه جدید ویروس کرونا و وضعیت شیوع آن در کشورهای دیگر محدودیتهای جدیدی در نظر گرفته شده است.
وی افزود: از نکات مهم ابلاغیه جدید که ۲۸ آذر ماه اعلام شد، این است که تا اطلاع ثانوی اتباع خارجی از کشورهای انگلیس، فرانسه، دانمارک و نروژ نمیتوانند وارد ایران شوند چرا که در این کشورها سویه جدید ویروس کرونا بیشترین میزان ابتلاء و درگیری را ایجاد کرده است. همچنین ایرانیهایی که از این مقاصد قصد ورود به کشور را داشته باشند ضمن داشتن کارت واکسن (یعنی دریافت هر دو دز واکسن) باید تست منفی PCR را با مدت زمان ۴۸ تا ۷۲ ساعت ارائه دهند.
مدیرکل ترانزیت و حملونقل بینالمللی سازمان راهداری و حملونقل جادهای ادامه داد: در ضمن اگر مسافران ایرانی ورودی از این کشورها دارای علائم بیماری باشند، با وجود اینکه تستشان منفی شده و کارت واکسن دارند، باید با هزینه شخصی به مدت دو هفته در مراکز تعیین شده قرنطینه شوند.
هدایتی با بیان اینکه کشورهای ممنوعه آفریقایی همچنان دارای ممنوعیت و محدودیتهای اعلام شده در ابلاغیههای گذشته هستند، گفت: از سوی دیگر برای اتباع ایرانی مرزهای زمینی برای سفرهای گردشگری به ترکیه بسته و سفر به این کشور ممنوع شد. در این صورت تنها گروههای هفتگانه اعلام شده مانند دیپلماتها، دانشجوها، دو تابعیتیها و... میتوانند تا اطلاع ثانوی به این کشور سفر کنند.
« خبرگزاری کرامت، راوی حقیقت »
در عصر فریب، در روزگاری که با جنگ روایتها توسط امپراطوریهای رسانه ای رو به رو شده ایم در زمانی که حقیقت را به گردباد میسپارند تا دیده نشود و در دنیایی که خاموشی را برای تاریکی میخواهند ما شمعی برافروخته ایم تا سر آغاز روشنایی گردیم، صدای بینوایان شدهایم تا روایت کنیم حقیقت را...
دفتر مرکزی خبرگزاری در محل ساختمان مرکز اطلاع رسانه و رسانه های نوین مجمع جهانی کرامت است.
تمامی فعالیتهای «خبرگزاری کرامت» در مسیر آگاهی بخشی و برای تعالی بینش است، این خبرگزاری زیر مجموعهای از مرکز اطلاعرسانی و رسانه های نوین «مجمع جهانی کرامت» بوده و فعالیت های آن با هماهنگی آن نهاد معظم صورت میگیرد. ضمنا بروندادها و محصولات متنوع رسانه ای این مجموعه حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه بوده و فعالیت های آن متاثر از تشکیلات مومنانه مجمع جهانی کرامت و تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.