menusearch
keramanews.ir

نقبی به هزارتوی شستا؛ سوالات مهم از پشت پرده‌های ایرانول

جستجو
چهارشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۴ | ۲۲:۳۵:۴۰
۱۴۰۰/۹/۱۷ چهارشنبه
(1)
(0)
نقبی به هزارتوی شستا؛ سوالات مهم از پشت پرده‌های ایرانول
نقبی به هزارتوی شستا؛ سوالات مهم از پشت پرده‌های ایرانول

این روزها با روی کارآمدن دولت جدید، برخی مجموعه‌ها که سابقه فساد و زدوبند در آن بیشتر بوده و اکنون به واسطه روی کارآمدن دولت ضدفساد رییسی احساس خطر کرده اند، از هر فرصتی برای مقابله با دولت و وزرای کابینه استفاده کرده و هرروز با نقشه ای برنامه ریزی شده سعی در تخریب وزرا و دولت دارند.

وزیر

به گزارش خبرگزاری کرامت، یکی از مجموعه های پرحاشیه کشور که همواره سوژه رسانه ها و گزارشگران مطابله گر بوده وهست، هلدینگ شستا(شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی) وابسته به تامین اجتماعی و وزارت کاراست. مجموعه ای هزارتو و مستعد برای فساد که بیشترین جنجال‌ها به خصوص در حوزه انتصابات را به خود اختصاص داده است.

یکی از شرکتهای زیر مجموعه شستا یک شرکت تولید کننده روغن موتور به نام ایرانول است. این شرکت در چند سال گذشته به واسطه افزایش قیمت دلار، سودهای کلانی در فروش صادراتی خود کسب کرده است، به طوری که در همین شش ماهه نخست امسال میزان سود شرکت به ازای هر سهم به ۵۰۰ تومان رسیده، در حالی که در مدت مشابه ۹۸، سود هر سهم ۸۰ تومان بوده است و البته این مساله تنها منوط به این شرکت نبوده و تمام روان کاران در این بخش سودهای خوبی برده اند.

ایرانول

چند سوال مهم از ایرانول

یکی ازمسائلی که در حال حاضر درباره شرکت نفت ایرانول وجود دارد این است که بیشتر محصولات صادراتی ایرانول به کدام شرکت داده می‌شود؟

چرا فاز یک واحد موگیری ایرانول پس از گذشت حدود ۱۵ ماه (که قرارداد ۱۸ ماهه بهره برداری کامل هست) تنها ۱۸ درصد پیشرفت داشته است؟ و اگر چنین است چرا گفته می‌شود با این وجود دوباره به پیمانکار پول پرداخت شده است؟

از دیگر مواردی که بدنبال جوابی برای آن هستیم این است که آیا براستی عضو هیئت مدیره ایرانول، مدیر اجرایی در شرکت رقیب است؟

مورد دیگر از دسته سوالاتی که باید مدیران این مجموعه معظم پاسخگوی افکار باشند در خصوص منافع بازنشستگان است؛ براستی منافع بازنشستگان چه می‌شود؟

مدیرعامل این شرکت که هیچ سابقه ای در بین شرکت های نفتی و... نداشته، هم اکنون به عنوان بازرس انبوه سازان احسان ماندگار فعالیت می‌کند و از طرف دیگر در کمیته حسابرسی شرکت ایرانول، به عنوان یکی از اعضای هیات مدیره همین شرکت است! جالب اینکه حسابرس دیگر نیز از شرکت زامیاد آمده که اتفاقا قبلا بعنوان مدیرعامل در ایرانول فعالیت داشته است! این اصرار برای استفاده از حسابرسان آشنا در جای خود نیز تعجب انگیز است.

هیات مدیره کم حاشیه!

اعضای هیات مدیره این شرکت هم چندان کم حاشیه نیستند و برای مدتی به جای اینکه عضو موظف آن ۵ نفر باشند تنها ۳ نفر بودند و حتی گویا یکی از افراد هیات مدیره دقیقا به عنوان قائم مقام در شرکت رقیب همچون سپاهان مشغول به فعالیت است که اگر چنین باشد و این مساله صحت داشته باشد قطعا مغایر با قانون تجارت کشور است و نباید مدیران به گونه ای انتخاب شوند که تعارض منافع برای سهامداران یا شرکت ایجاد کنند.

به هر حال این شرکت در حال حاضر نسبت به همه این حاشیه ها سکوت پیشه کرده و خبرها حاکی از این است که با هوشیاری حراست این شرکت تخلفات مالی که از سوی چند نفر از کارکنان فروش این شرکت رخ داده بود، شناسایی شده و به مراجع قانونی نیز معرفی گردیده است که البته هم این موضوع و هم تک تک سوالات مطروحه در حال رسیدگی است و رسانه های مطالبه گر و مستقل در راستای رسالت رسانه ای خود و پیرو تاکید وزیر محترم وزارت مردم، که از چهره های جوان، مومن، جهادی و انقلابیست در خصوص شفافیت در مجموعه تابعه خبرهای مربوط به فساد، تخلفات مدیران و کارکنان شرکت ها را رصد می‌کند و تلاش بر آن دارد تا بعد از بررسی صحت و سقم اطلاعات، در اسرع وقت آن را منتشر نماید.

توییت

بازی هایی برای فشار به وزیر

حال اخبار رسیده حکایت از این دارد که این شرکت قصد دارد مراسمی مجلل و پرتشریفات برگزار کرده و از آن به عنوان عاملی برای تحت فشار گذاشتن بیشتر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی استفاده کند. فشاری که اخیرا با توجه به خواسته های برخی نمایندگان از وزیر تعاون افزایش یافته و احتمال میرود که این مراسم تبدیل به ابزار رسانه ایی برای تحت فشار گذاشتن عبدالملکی شود.

ک

 

همچنین بعضی از تحلیل گران معتقدند برخی از مدیران ایرانول قصد دارند با انجام دادن یکسری اقدامات، رسانه ها را نسبت به وضعیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حساس کرده تا آتش تهیه ایی برای تحت فشار گذاشتن وزیر کار، برای برخی نمایندگان مجلس آماده شود.

از نگاه این تحلیل گران با توجه به وضعیت ترازهای منفی برخی شرکت های دولتی و وابسته به دولت مانند صندوق های بازنشستگی و تامین اجتماعی که دولت بعضا مجبور به پرداخت مبالغ کلان برای جبران کسری آن هاست، برگزاری این مراسم باعث می‌شود تا برخی از نمایندگان مجلس با انتقاد از وزیر تعاون او را تحت فشار بیشتری قرار دهند تا به خواسته آنها تن دهد.

به هر حال این بذل و بخشش ها در ایرانول پیشتر هم مورد انتقاد گسترده قرار گرفته بود. بنظر میرسد اگر وزیر تعاون بخواهد جلوی اقدامات اشتباه و حساسیت برانگیزی که در شرکت های وابسته به شستا بخصوص شرکت های نفتی از جمله ایرانول انجام می‌شود را بگیرد، قدم اول جلوگیری از برگزاری اینچنین مراسم ها و ولخرجی و پول پاشی در آنهاست.

 

موسسه خدمات انفورماتیک کرامنت