خبرگزاری کرامت، باتوجهبه نزدیکشدن به روزهای پایانی سال و آغاز فروش ماهی قرمز، شهروندان در خرید ماهی قرمز و رعایت نکات بهداشتی باید دقت کنند و از خرید ماهی از دستفروشان و دورهگردان که مجوزهای لازم اداره بهداشت را ندارند بهدلیل نگهداری این آبزیان در شرایط بهداشتی نامناسب خودداری کنند.
دکتر محمود قربانزاده، رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی ادارهکل دامپزشکی خراسانرضوی، ضمن تأکید بر رعایت نکات بهداشتی گفت: شهروندان اگر قصد خرید ماهی قرمز برای سفره هفتسین دارند، باید نکاتی را رعایت کنند. بیماری های بسیار نادری میتواند از ماهی قرمز به انسان سرایت پیدا کند، اما در برخورد و شرایط نگهداری آنها باید بسیار دقت کنیم.
او میگوید: قطعا آنچه که در برخورد با حیوانات و ازجمله ماهی قرمز باید در نظر داشت، رعایت مسائل بهداشتی است. هرگونه تماس دستی با ماهی بهدلیل انتقال بیماری خطرناک است و در هنگام تعویض آب ماهی حتما از دستکش استفاده شود. برای تعویض آب و خرید ماهی باید دقت کرد و ماهیهای بیمار و کمجنبوجوش را نخرید. شادابی ماهی نشاندهنده سالمبودنش است.
بهگفته قربانزاده، هر تغییر حالت در باله ماهی مثل لکههای پنبهمانند و تحرک نامناسب و بیتعادلی حاکی از عمر کوتاه ماهی است که باید در خرید آن دقت شود. تعویض آب هم باید با دقت انجام شود. ماهی را در آب کلردار نیندازید و دمای آب تنگ خنک باشد. بهطور معمول از تنگی استفاده شود که دهانه آن باز باشد تا مسیر تنفس و اکسیژنرسانی به ماهی بهتر باشد. هرچه تنگها دهانهای باریکتر و ابعاد هندسی نامنظمی داشته باشند، برای ماهی و زندگیاش مضر است.
وی تصریح کرد: استرس و ضربههای ناگهانی نباید به ماهی وارد شود. ماهی شب عید وسیله بازی کودکان نیست؛ خانوادهها باید این موضوع را فرهنگسازی کنند و کودکان نیز باید یاد بگیرند با موجود زنده چگونه رفتار کنند و مراقبش باشند. تماس با ماهیهای قرمز هیچگونه عوارض پوستی بهدنبال ندارد، اما توصیه میشود کودکان، افراد مسن و افرادی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است، از تماس با ماهی قرمز پرهیز کنند. در صورت جابهجایی ماهیها از دستکش استفاده کنید و پس از آن دستها را با آب و صابون بشویند. غذادهی بیش از حد باعث فساد آب داخل تنگ و مرگ ماهی میشود. غذای آماده برای ماهی در بازار موجود است و از ریختن خردهنان در تنگ ماهی خودداری کنید.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی ادارهکل دامپزشکی خراسانرضوی یادآور شد: مراکز فروش ماهی معمولا مراکز موقت هستند و ما گروههای نظارتی خودمان را داریم که مجوز این واحدها و نحوه نگهداری و حمل آنها را بررسی میکنند.
قربانزاده با بیان اینکه شهروندان از رهاسازی ماهی قرمز، حلزون و لاکپشت زینتی پس از ایام نوروز در رودخانهها، تالابها و آبهای آزاد خودداری کنند، گفت: گروههای نظارتی ما در شهر، مراکز فروش شهر را بررسی میکنند و نحوه نگهداری و حمل این ماهیها در مکان عرضه را کنترل میکنند. مراکز فروش ماهی معمولا مراکز موقت هستند.
« خبرگزاری کرامت، راوی حقیقت »
در عصر فریب، در روزگاری که با جنگ روایتها توسط امپراطوریهای رسانه ای رو به رو شده ایم در زمانی که حقیقت را به گردباد میسپارند تا دیده نشود و در دنیایی که خاموشی را برای تاریکی میخواهند ما شمعی برافروخته ایم تا سر آغاز روشنایی گردیم، صدای بینوایان شدهایم تا روایت کنیم حقیقت را...
دفتر مرکزی خبرگزاری در محل ساختمان مرکز اطلاع رسانه و رسانه های نوین مجمع جهانی کرامت است.
تمامی فعالیتهای «خبرگزاری کرامت» در مسیر آگاهی بخشی و برای تعالی بینش است، این خبرگزاری زیر مجموعهای از مرکز اطلاعرسانی و رسانه های نوین «مجمع جهانی کرامت» بوده و فعالیت های آن با هماهنگی آن نهاد معظم صورت میگیرد. ضمنا بروندادها و محصولات متنوع رسانه ای این مجموعه حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه بوده و فعالیت های آن متاثر از تشکیلات مومنانه مجمع جهانی کرامت و تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.